Over de paulus

Ontmoetingscentrum De Paulus

Ontmoetingscentrum De Paulus vormt het kloppend hart van het dorp. Dé plek in Winssen waar alle inwoners terecht kunnen. Dé plek die alle Winssenaren – jong en oud – met elkaar verbindt.

In De Paulus:

  • leren we elkaar kennen
  • ontmoeten we elkaar
  • bewegen we met elkaar
  • helpen we elkaar
  • leren we van elkaar

Vereniging

De Paulus is een vereniging. Het ontmoetingscentrum draait zonder enige subsidie. Door ledenopbrengst, zaalverhuur en het accommoderen van bijzondere activiteiten zorgen wij voor een sluitende exploitatie. Veel vrijwilligers en een klein team van mensen in vaste dienst zorgen er elke dag weer voor dat alle inwoners gebruik kunnen maken van De Paulus.

De Paulus wil een gezonde, ondernemende vereniging zijn in het hart van de Winssense samenleving. Dat bereiken we door onder andere sportieve, creatieve, educatieve, en zorg- activiteiten te faciliteren. De Paulus verbindt de mensen uit Winssen en omgeving. De culturele-, sportieve-, ludieke- en welzijnsactiviteiten staan centraal. De (para commerciële) horeca ondersteunt.

Pand

De Paulus is gehuisvest in een karakteristiek, centraal gelegen maar oud pand; een voormalig klooster. Het pand is in eigen bezit. In 2019 hebben we een flinke verbouwing ondergaan. Het Paulusgebouw is nu een multifunctioneel en duurzaam gebouw dat voldoet aan de eisen van deze tijd.